FOTO/Unsplash
Zavirite u zanimljiv recept i zadovoljite svoju želju za zdravim i ukusnim zalogajima
povezane vijesti
Mnoge žene imaju posebne želje i kombinacije namirnica i okusa tijekom trudnoće.
No, dobra je stvar što je u posljednje vrijeme osnažila svijest o potrebi i važnosti zdrave, uravnotežene prehrane. Mnogo manjih obroka i puno tekućine jednostavna je formula koja će trdudnice održavati zdravima i u formi, a mališani će dobiti sve potrebne nutritivne vrijednosti koje su im potrebne za razvoj.
Ipak, ponekad je teško iskombinirati sve zdrave namirnice u mnogo različitih obroka tijekom 9 mjeseci. Stoga smo pronašli zanimljiv prijedlog kojim možete obogatiti prehranu trudnica. Zavirite u zanimljiv recept i zadovoljite svoju želju za zdravim i ukusnim zalogajima.
Slatki krumpir i recept za ghee
Uzmite slatki krumpir i pretvorite ga u zdravu grickalicu.
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva, dobro operite i osušite slatki krumpir i probodite kožu vilicom 5-6 puta. Slatki krumpir stavite na lim za pečenje i pecite 45 minuta. Kad vilica lako klizi kroz krumpir, znači da je gotovo, piše The Skinny Confidential.
Prednosti slatkog krumpira:
- visoki sadržaj vlakana
- napunjen vitaminom A koji je tako dobar za kožu
- nizak glikemijski indeks za energiju tijekom cijelog dana
- bogat magnezijem koji može pomoći u smanjenju stresa i anksioznosti
Ghee
Ghee obično preporučuju specijalist za Ayurvedu. Riječ je jednoj od najboljih stvari koje možete staviti u svoje tijelo, posebno kada ste trudni. Razlika između ghee i maslaca je u tome što ghee ima manje laktoze nego maslac. Ima nešto drugačiji okus, ali se vrlo lako prilagodi i tako je ukusan na slatkom krumpiru.
Prednosti gheea:
- bogat esencijalnim hranjivim tvarima i mineralima – vitamin A, E, K2
- savršen za kuhanje
- bogat izvor maslačne kiseline koja je neophodna za zdravlje probave
- bogat Omegom, tako da može poboljšati raspoloženje i zdravlje mozga.
- pomaže osnažiti metabolizam i opće zdravlje
- puno željeza što je odlično za trudnoću
- ima protuupalna svojstva.
Zatim ćete slatki krumpir nadopuniti sjemenkama šipka. Pokušajte ih zagrijati u mikrovalnoj, a zatim ih vilicom ubaciti u namirnice. Odlično se slažu s brojnim namirnicama- miniralnom vodom, na vrhu pizze, u zdjeli s voćem, ubacite ih smoothieje, povrh salate..
Prednosti sjemenki šipka:
- pune antioksidansa
- sadrže puno vlakana
- potiču dotok krvi u mozak
- zdrav za vaš imunološki sustav
- visok sadržaj vitamina B, C i K
- može pomoći u prevenciji preeklampsije i drugih zdravstvenih problema u trudnoći.
Zatim za krajnji dodir. Cimet.
Prednosti cimeta:
- pun antioksidansa
- ima protuupalna svojstva
- snižava razinu šećera u krvi
- pomaže u odolijevanju slatkišima
Ako biste htjeli ovo učiniti malo slađim, možete dodati čak i nekoliko kapi javorovog sirupa. Apsolutno je ukusno. Da bi ovo jelo postalo cjelovit obrok, možete dodati kukuruz. Samo zdjela kukuruza sa začinjenim umakom.