Savršene i sočne

Zdrave palačinke sa špinatom i tunjevinom: Idealan doručak koji pokreće

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Palačinke su mnogima omiljena hrana, a ove zdrave će učiniti da u njima uživate bez kajanja

Proslavite početak vikenda uz ove zdrave palačinke od špinata i tune. Zdrave, hranjive i punog okusa, vrlo brzo će postati jedan od vaših omiljenih doručaka. Učinit će da se osjećate energizirano. Toliko su slasne da će vam vrlo brzo podići raspoloženje i učiniti vas spremnima za sve dnevne izazove.


Sastojci


  • 2 žličice repičinog ulja
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 250 g baby špinata
  • 1 žlica pirea od rajčice
  • 120 g tune (može iz konzerve)
  • 200 g svježeg sira
  • 2 velika jaja
  • 4 žlice običnog integralnog brašna

Za salatu


  • 200 g konzerve kukuruza (bez dodane soli i šećera), isprati i ocijediti
  • 1 mali crveni luk, sitno nasjeckan
  • 85 g cherry rajčice, narezane na četvrtine
  • 10 listova bosiljka, nasjeckanih
  • 4 masline bez koštica, narezane na ploške
  • 2 žlice balsamico octa

Metoda


KORAK 1


Pomiješajte sve sastojke za salatu i ostavite sa strane. Zagrijte 1 žličicu ulja u velikoj tavi i kratko popržite češnjak. Umiješajte špinat da uvene, a zatim umiješajte pire od rajčice, tunjevinu i svježi sir. Staviti na stranu.


KORAK 2


Umutiti jaja s brašnom i 2 žlice vode. Zagrijte preostalo ulje u srednjoj tavi, dodajte pola tijesta i vrtite oko tave da premažete podlogu. Kuhajte kratko dok se ne stegne, a zatim okrenite nožem da se peče s druge strane 1 min. Ponovite s preostalim tijestom. Palačinke stavite na tanjure za posluživanje, žlicom prelijte nadjev s jedne strane, zarolajte i poslužite uz salatu