Stigla je sezona

Zbog ovog quichea od bundeve i fete zamirisat će cijeli dom

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Zasitno i neodoljivo

Jesen je stigla, a s njom i vrijeme bundeve. Teško da nas bilo koje drugo godišnje doba toliko kulinarski inspirira i da cijela kuća tako primamljivo miriše. Bundeva je naravno jesenski sastojak par excellence pa je sada idealan trenutak za pripremiti ukusan quiche. Ali ne bilo koji quiche, već ovu savršenu jesensku varijantu s fetom i mljevenim mesom koja će zasigurno oduševiti svakoga!



Sastojci


Za tijesto:


  • 250 g brašna
  • 1 žličica soli
  • 150 g maslaca
  • 1 jaje

Za nadjev:


  • 1 veliki crveni luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mala bundeva
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 200 g vrhnja za kuhanje
  • 4 jaja
  • 100 g ribanog sira
  • Sol i papar
  • Muškatni oraščić
  • 100 g fete
  • 300 g mljevenog mesa, miješanog
  • Ulje za prženje

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli OFOF CAFEBAR (@ofofcafebar)



Priprema


Prvo pripremite tijesto za quiche. Za to pomiješajte brašno, maslac, jaje i sol i sve umijesite u glatko tijesto (ručno ili mikserom). Zatim oblikujte kuglu, omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta. Sada je vrijeme za nadjev. U velikoj tavi na malo ulja prvo popirjajte mljeveno meso i ostavite sa strane.


Luk i češnjak sitno nasjeckajte, bundevu narežite na kockice i sve pirjajte u tavi pet minuta. U zdjeli umutite vrhnje, jaja i sir, zatim dodajte mljeveno meso i bundevu te po potrebi začinite solju i paprom. Tijesto sada razvaljajte na pobrašnjenoj površini, a zatim ga ravno utisnite u podmazanu posudu za quiche. Vilicom utisnite nekoliko rupica u tijesto. Pecite 10 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. Izvadite iz pećnice te dodajte nadjev i sve pospite fetom. Potom vratite u pećnicu na još 30 minuta.