Foto: Pexels
Ponekad je samo jedan sastojak dovoljan da napravi veliku razliku
povezane vijesti
Među najčešće korištenim začinima u francuskoj kuhinji svakako se ističe ova biljka srodna češnjaku i luku koja obogaćuje jela i pomaže vam da ostanete zdravi.
Imate problema s probavom luka? Uzrokuje li vam češnjak probleme s probavom poput refluksa kiseline?
Želite li svojim jelima dati nešto više, ali ne možete pronaći pravi sastojak?
Odgovor na sva ova pitanja je – poriluk!
Poriluk može vašim jelima dati sladak, ugodan i zaokružen okus, a još jedna velika prednost ove biljke je njezina nevjerojatna svestranost.
Što se kuhanja tiče, poriluk se slaže gotovo sa svime: možete pripremiti juhu od poriluka i krumpira, svilenkastu i mirisnu, ili možete napraviti rižoto s porilukom i orasima (ili s kestenom).
Njime možete začiniti juhe ili tjesteninu s omiljenim mahunarkama.
Ako volite peći, možete ih ispeći prepolovljene po dužini, povremeno podlijevajući juhom.
A kad smo već kod temeljca, jeste li znali da je zeleni dio poriluka savršen za dugo kuhane juhe i temeljce?