Foto: Pixabay
Izvrsno su jelo i za ponijeti sa sobom na posao
povezane vijesti
Mogu se smatrati i potpunim vegetarijanskim jelom ili predjelom. Vrlo jednostavni za napraviti, zapečeni patlidžani svojim prekrasnim bojama razvesele svako jelo.
Predstavljaju i način da se u prehranu uvede povrće mnogih kvaliteta, posebno za najtvrdoglaviju djecu.
Stvarno se mogu prilagoditi na tisuću načina, a ukusni su i topli i hladni.
Sastojci:
- 1 veći patlidžan oko 350 grama
- 150 g cherry rajčica
- 100 g kravljeg sira
- 20 g crnih maslina
- 5 g kapara
- 2 žlice maslinovog ulja
- soli po ukusu
- crni papar po ukusu
- origano po ukusu
Priprema: Patlidžane narežite na ploške, okrugle ili dugačke ovisno o vrsti patlidžana, srednje debljine. Otprilike oko 2 centimetra.
Stavite ih u posudu obloženu papirom za pečenje. Napravite male rezove na pulpi. Premažite ih žlicom ulja i posolite.
Pecite u prethodno zagrijanoj statičnoj pećnici na 200° oko 10 minuta. Izvadite ih, ali ne gasite pećnicu.
Kravlji sir narežite na sitne kockice. Kapare i cherry rajčice grubo nasjeckajte.
Na svaku krišku patlidžana rasporedite rajčicu, kapare i sir. Pospite origanom te stavite malo soli i crnog papra.
Prelijte drugom žlicom ulja i vratite u pećnicu na 20 minuta.
Ako su patlidžani još sirovi, nastavite peći još 10 minuta.
Poslužite s listićima bosiljka.