Slatko iznenađenje

Za doček napravite “pijano grožđe” – ukusnu grickalicu koja će nestati u tren oka

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Vrhunska poslastica za odrasle

Ako mozgate što da štosno pripremite za grickanje za doček sa društvom, imamo ideju – ušećereno “pijano” grožđe!


Kažemo pijano zato što se u ovom slučaju radi sa pjenušavim vinom tako da će ovo biti genijalna poslastica za odraslo društvo, i to s veoma malo kalorija.


Stoga, ako uživate u pjenušavom vinu, sada to možete činiti i grickajući ga!


Sastojci


  • 500 g zelenog grožđa očišćenog od peteljki
  • 250 ml pjenušavog vina
  • 3 žlice šećera u prahu
    upute
    Grožđe stavite u zdjelu i prelijte šampanjcem. Ostavite da se marinira u hladnjaku 12+ sati.
    Ocijedite grožđe, ubacite šećer i zamrznite 2 sata.

Priprema


Grožđe dobro operite, a zatim ga stavite u zdjelu pogodnu za zamrzavanje i prelijte ga pjenušavim vinom.


Ostavite da se marinira u hladnjaku barem dvanaest sati. Nakon što se “napilo” pjenušavog vina, grožđe ocijedite te ubacite šećer i zamrznite na minimalno dva sata.


Uživajte u “pijanom grožđu” odmah po posluživanju – tada je najukusnije!