FOTO/Pexels
Kada vam se nešto zaista sviđa i utješi vašu dušu, kaže se da je "poput vruće čokolade".
povezane vijesti
Zbog toga postoji piće za svaku situaciju, a vruća čokolada je za danas idealna.
Tko ne voli dobre čokoladne napitke, kremaste i slatke? U trenutcima kada dođete kući smrznuti. Kada vam nije dobar dan, a ni vrijeme nije dobro.
Tada će vam pasti na pamet čaj ili možda dobar espresso, ali topla čokolada je ipak napitak koji popravlja raspoloženje u trenu. Pomiješajte ga s mlijekom, šećerom i kapljicom ruma i likera od lješnjaka.
Za svaki slučaj dodajte i cimet. Rezultat će biti spektakularan i da, dan će se poboljšavati iz minute u minutu.
Bez obzira odlučite li popiti vruću čokoladu žlicom ili umočiti ukusni keks, to je jednostavan i brz recept. Možda će vam se svidjeti, kao i većini, najjednostavniji način, bez začina.
Međutim, začini dodaju i druge nijanse i u posljednje su vrijeme vrlo moderni. Umjesto mliječne čokolade uvrstite u svoju šalicu i druge sastojke koji će vas zaista iznenaditi poput tamne čokolade. Odabir dobre čokolade, s visokim udjelom kakaa dodana je vrijednost.
Ovo je vrlo romantično piće koje možete popiti u paru, zamotani u pokrivač i gledajući zvjezdanu noć.
Postoji toliko mnogo recepata za vruću čokoladu. Svatko stavlja svoj poseban dodir jer čokolada stvarno dobro funkcionira sa gotovo svime.
ČOKOLADA S RUMOM I CIMETOM
Ponekad je iznenađujuće kako se tako jednostavan recept može pretvoriti u nešto tako ukusno poput ove začinjene vruće čokolade, koju danas predlažemo.
Važno je biti strpljiv, pripaziti na čokoladu, neprestano miješajući dok se smjesa ne zgusne i nema grudica koje bi mogle pokvariti doživljaj. Dodajte začine koji volite, razne likere, kavu, sve što najviše volite i bez straha.
Prilikom posluživanja možete dati mašti na volju i dodati naribanu čokoladu, metvicu, slatko vrhnje, cimet ili kakao u prahu.
Sastojci
- 2 čaše poluobranog mlijeka (može biti biljno, kokosovo, cjelovito)
- 70 gr čiste tamne čokolade (s mlijekom, po želji)
- 50 g smeđeg šećera ili muscavada (nerafinirano cjelovito zrno) ili bijelog.
- ⅓ žličica cimeta
- 50 ml ruma
- 50 ml likera od lješnjaka
- 100 ml šlaga + 3 žlice šećera za šlag
- 1 žlica ribane čokolade
Upute
Stavite polu obrano (punomasno) mlijeko s nasjeckanom čokoladom, šećerom i cimetom u lonac na laganu vatru dok se šećer ne otopi i otopi čokoladu. Ako ste vegan ili imate intoleranciju, možete koristiti zaslađivač koji najviše želite. Neprekidno miješajte.
Dodajte liker od lješnjaka i rum, zagrijavajući ga još nekoliko minuta. Nastavite miješati.
Ukrasite šlagom i ribanom čokoladom i cimetom.