Jesenska slastica

Vrijedi isprobati! Mekani desert koji bundevi daje malo drugačiju ulogu

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ukoliko ste ljubitelj čokolade možete ju dodati narezanu na komadiće

Radi se o desertu koji je također idealan za doručak, a možete na krišku dodati i malo svježeg sezonskog voća.


Sastojci:


  • 250 g brašna
  • 50 g kukuruznog škroba
  • 150 g šećera
  • 300 g bundeve
  • 50 g maslaca
  • 3 jaja
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 10 g šećera u prahu

Priprema: Bundevu prvo pecite u pećnici sa cijelom korom 30-35 minuta, na 200°, zamotanu u aluminijsku foliju.


Ostavite da se ohladi, izvadite pulpu i izmiksajte mikserom.


Tucite cijela jaja sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta i vrlo svijetla. Dok blender još radi, dodajte omekšali maslac i polako bundevu.


U ovom trenutku dodajte brašno i kukuruzni škrob. Upotpunite vrećicom praška za pecivo koju ćete lagano umiješati.


Smjesu izlijte u lagano podmazan kalup.


Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160° oko 45 minuta.


Kolač izvadite iz pećnice tek kad je hladan i po želji ga malo pospite šećerom u prahu.