![FOTO/iStock](https://www.novilist.hr/wp-content/uploads/2021/11/Mex1DprX-717x478.jpeg)
FOTO/iStock
Prekrasan okus zime koji će vas oraspoložiti.
povezane vijesti
Voćna pita, jedan od omiljenih klasičnih recepata stiže nam u svježem ruhu s nešto manje šećera i u nadjevu i u preljevu. Mi ga obožavamo s kuglicom sladoleda od vanilije.
Ovaj recept donosi zavodljiv okus pite od jabuka sa savršeno obrađenim jabukama okruženim zgusnutim i nježno začinjenim umakom ispečenim unutar ljuskave zlatno-smeđe korice.
SASTOJCI:
- 7 do 8 velikih (9 šalica) tart jabuka za kuhanje, oguljenih, očišćenih od jezgre, narezanih
- 1/4 šalice šećera
- 1/2 žličice mljevenog cimeta
- 2 šalice višenamjenskog brašna
- 3/4 šalice šećera
- 2 velika jaja
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica mljevenog cimeta
- 3/4 žličice soli
- 2/3 šalice maslaca, otopljenog
- Sladoled po želji
PRIPREMA:
KORAK 1
Zagrijte pećnicu na 250°C.
KORAK 2
Stavite narezane jabuke u nenamazanu posudu za pečenje.
KORAK 3
Pomiješajte 1/4 šalice šećera i 1/2 žličice cimeta u zdjeli; pospite po jabukama.
KORAK 4
Pomiješajte brašno, 3/4 šalice šećera, jaja, prašak za pecivo, 1 žličicu cimeta i sol u zdjeli; miješajte dok smjesa ne nalikuje krupnim mrvicama. Pospite preko jabuka. Prelijte otopljenim maslacem. Pecite 45-55 minuta ili dok ne porumeni i jabuke ne omekšaju.
KORAK 5
Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi sa sladoledom od vanilije po želji.