Citrusno osvježenje

Varivo od piletine, limuna i špinata pravi je ljetni ručak

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Tko kaže da su variva dobra samo zimi

Jela poput variva se obično povezuju s hladnijim godišnjim dobima. Ali ne i ovo!


Zahvaljujući limunu i svježem začinskom bilju, prekrasno je laganog okusa, a Crème fraîche osigurava savršenu dozu kremaste teksture.


Kombinacija sa špinatom, mrkvom i piletinom jednostavno je savršena, ugodno zasitna i zdrava u isto vrijeme!


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Food&Foodies (@food_foodissm)



Sastojci (za 2 porcije):


  • 250 g fileta pilećih prsa
  • 90 g orzo tjestenine
  • 1 mrkva
  • 50 g mladog špinata
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 10 g origana
  • Svježi peršin
  • 1 limun
  • 100 g crème fraiche
  • 4 g paprike u prahu
  • 6 g pilećeg temeljca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • papar i sol

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli 🍴 Annette (@etc_n_food)



Priprema:


Zagrijte 500 ml vode. Mrkvu ogulite i dijagonalno narežite na tanke ploške. Narežite luk na četvrtine i narežite na tanke trakice. Češnjak sitno nasjeckajte. Pileće filete narežite na komade od 2 cm.


Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu s poklopcem. Pirjajte orzo, mrkvu, luk i češnjak 2-3 minute i prelijte s 500 ml vrele vode.


Umiješajte temeljac, papriku i 0,5 žličice soli. Dodajte piletinu, prokuhajte i kuhajte poklopljeno 10-12 minuta dok orzo ne omekša, a meso više ne bude ružičasto. Povremeno promiješajte.


Limun operite u vrućoj vodi i sitno naribajte 1 žličicu kore. Narežite limun na četvrtine.


Po potrebi mladi špinat narežite na manje komade i dodajte u varivo na kraju kuhanja.


Umiješajte koricu limuna, sok od 2 četvrtine limuna i crème fraîche.


Začinite po ukusu solju, paprom i malo origana.


Varivo od piletine i limuna rasporedite po tanjurima, pospite nasjeckanim peršinom i ukrasite s preostalim četvrtinama limuna.