Foto: iStock
Začini poput curryja i korijandera daju složencu posebnu toplinu i miris
povezane vijesti
Varivo od krumpira i leće uravnoteženo je i hranjivo jelo koje spaja jednostavne sastojke u bogat i zasitan obrok idealan za hladnije dane.
Krumpir se ovdje odlično slaže s aromatičnom lećom obogaćenom curryjem.
Leća, puna proteina i vlakana, donosi dubok, zemljani okus, dok začini poput curryja i korijandera daju varaivu posebnu toplinu i miris.
Sastojci
- 2 žlice suncokretovog ili biljnog ulja
- 1 luk, nasjeckan
- 2 usitnjena češnja češnjaka
- 700 g krumpira, oguljenog i narezanog na komade
- 4 debelo narezane mrkve
- 2 debelo narezana pastrnjaka
- 2 žlice curry paste ili praha
- 1 litra temeljca od povrća
- 100 g crvene leće
- prstohvat svježeg korijandera
- 1 nemasni jogurt
Priprema
U velikoj tavi zagrijte ulje i na srednje jakoj vatri pirjajte luk i češnjak 3-4 minute dok ne omekšaju, povremeno miješajući.
Dodajte krumpir, mrkvu i pastrnjak, pojačajte vatru i kuhajte 6-7 minuta uz miješanje dok povrće ne porumeni.
Umiješajte curry pastu ili prah, ulijte temeljac i zatim zakuhajte. Smanjite vatru, dodajte leću, poklopite i pirjajte 15-20 minuta dok leća i povrće ne omekšaju, a umak se zgusne.
Zatim umiješajte veći dio korijandera, začinite i zagrijavajte oko minutu. Prelijte jogurtom i ostatkom korijandera. Poslužite uz naan kruh, savjet je BBC Good Fooda.