FOTO: iStock
Bazni recept se u tren oka transformira u svega par sastojaka
povezane vijesti
Svako ljetno druženje sastoji se od ukusnog roštilja, ali i brojnih umaka, namaza i dipova koji su fantastična nadopuna.
Raditi vlastite namaze i umake nije komplicirano, a često vam je potrebno svega par sastojaka.
Kako bi vam olakšali spremanje, donosimo četiri recepta za umake odnosno dipove koji su redom napravljeni od dva ista bazna sastojka.
Za osnovni recept vam je potrebno 400 grama svježeg sira i 500 grama kiselog vrhnja. Oba sastojka je potrebno dobro promiješati kako biste dobili kremastu smjesu. A nakon toga slijede ukusne varijacije:
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
S rajčicama
Kako biste bazni recept nadogradili, potrebno vam je 3 jušne žlice paste od rajčica i par svježih listova bosiljka narezanih na sitnije komade. Ovaj namaz je stvoren za svježi kruh, a odlično pristaje uz grissine.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
S mladim lukom
Na veoma brz i jednostavan način ćete ovaj bazni recept nadograditi. Sve što vam je potrebno su dva mlada luka narezana na sitne kolutiće.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
S datuljama
Za ovaj pomalo neobičniji umak koji je izvrsna slatko-slana kombinacija, potrebno vam je 150 grama datulja i jedan režanj češnjaka. Štapnim mikserom pomiješajte datulje i češnjak i dodajte baznom umaku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
S paprikom i ljutim umakom
Ako ste ljubitelji ljutih i začinjenih umaka, u bazni recept dodajte crvene paprike po želji i ljuti umak po izboru. Isprva dodajte manju količinu kako biste lakše dozirali ljutinu.