Radost u čaši

Uskršnji brunch: priuštite si pjenušavi koktel živahnih boja

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

U skladu s početkom proljeća, pjenušava pića dolaze u raznim bojama

Većina nas za Uskrs najviše volimo bogat blagdanski stol za uskršnji doručak. A tijekom tog doručka idealno se počastiti ukusnim i osvježavajućim koktelom. U skladu s početkom proljeća, pjenušava pića dolaze u raznim bojama.


Različite stvari čine dobar uskrsni koktel. S jedne strane trebao bi biti svjež i lagan poput proljeća, s druge strane trebao bi se i vizualno uklopiti u uskršnje ozračje.


Tužne i tamne boje ne dolaze u obzir. Umjesto toga, koristit ćemo narančaste, žute i crvene tonove da bismo se doveli u blagdanski duh.



Garibaldi


Sastojci:


  • 45ml Camparia
  • 45 ml soka od naranče
  • kriška naranče
  • kocke leda

Priprema:


Stavite dvije kockice leda u visoku čašu. Ulijte Campari i sok od naranče. Piće ukrasite kriškom naranče i uživajte!



Bacardi old cuban


Sastojci:


  • 50 ml Bacardi Reserve Ocho ruma
  • 60 ml prosecca
  • 4 listića metvice
  • 25 ml šećernog sirupa
  • 30 ml soka od limete
  • par kapi bittera

Priprema:


Stavite sve sastojke osim prosecca u shaker i snažno protresite. Dvostruko procijedite i potom ulijte prosecco. Ukrasite listićem mente, i želimo vam sretan Uskrs!