Hrskavo

Ukusni i na brzinu: isprobajte popečke od batata s majonezom od kopra

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Donosimo super lagan recept!

Popečke možete raditi s različitim povrćem, a ako već niste, isprobajte varijantu s batatom.


Veoma se brzo pripremaju, a odlično idu uz salatu ili kao preukusna grickalica. U nastavku donosimo recept, a kako biste ih napravili u veganskoj varijanti, jednostavno majonezu zamijenite veganskom.


Sastojci


Za popečke:


  • 1 veliki crveni luk, sitno nasjeckan
  • 1 crvena paprika, sitno nasjeckana
  • 2 velika češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 3 cm svježeg korijena đumbira, oguljenog i sitno naribanog
  • 1½ žlica kukuruznog brašna
  • 1 veliki slatki krumpir (batat), oguljen
  • 125 g glatkog brašna
  • 2 žličice ulja za prženje
  • sol i svježe mljeveni crni papar

Za majonezu od kopra:


  • 2 žlice majoneze
  • pola žličice sušenog kopra
  • pola žličice sušenog peršina
  • četvrtina žličice sušenog češnjaka
  • sok od pola limuna
  • sol

Priprema


Stavite crveni luk, crvenu papriku, češnjak i đumbir u veliku zdjelu. Dodajte kukuruzno brašno, pa začinite solju i paprom.


Naribajte batat na čistu kuhinjsku krpu ili kuhinjski papir i ocijedite višak tekućine, a potom ga dodajte u veliku posudu s gore navedenim sastojcima.


Prosijte glatko brašno u smjesu i dobro promiješajte. Ostavite sa strane 5 minuta da brašno upije vlagu, kako biste dobili čvrstu smjesu.


Da biste napravili majonezu od kopra, u maloj posudi umutite sastojke zajedno sa žlicom vode i prstohvatom soli.


U veću tavu ulijte žličicu ulja i stavite na jaku vatru.


Smjesu batata podijelite na 8-10 loptica pa svaku spljoštite.


Dodajte ih po nekoliko u tavu i pržite sa svake strane dok ne postanu hrskavi. Pečene ih stavite na kuhinjski papir i kada su gotovi poslužite ih s majonezom od kopra, piše BBC Food.