Za pravi siječanjski detoks

Ukusna juha uz koju će se vaš organizam oporaviti od teške blagdanske hrane

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Kada tijelo kaže dosta...

Svi smo se veselili prazničnim druženjima s najdražima, u to nema sumnje.


Ali nakon Božića i Nove godine većini nas je dosta – barem što se hrane tiče. Božićni ručak, kolačići, medenjaci i slično, sve jako ukusno, ali su i dosta teško i može ostaviti osjećaj kamena u želucu.


Ako tražite nešto laganije i zdravije za početak siječnja, ovaj recept za juhu je prava stvar. Hrskavo povrće u kombinaciji s dobrim začinima čini ukusno, zasitno jelo savršeno za mršavljenje nakon blagdana.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Mira Cookinglsl (@cookinglsl)



Sastojci (za 4 porcije):


  • 850 ml povrtnog temeljca
  • 4 crvene paprike
  • 250 g rajčice, nasjeckane
  • 150 g celera
  • 2 velike mrkve
  • 150 g fete
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 1 žlica ružmarina, sitno nasjeckanog
  • Malo soka od limuna
  • Malo čilija u prahu
  • Sol

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Food Photographer | Rajani (@foodiesharbour)



Priprema:


Zakuhajte temeljac u velikom loncu. U međuvremenu operite i očistite paprike te ih narežite na sitne komadiće. Celer i mrkvu ogulite i narežite na sitno. Zatim dodajte povrće u juhu s rajčicama i pastom od rajčice i ostavite da se sve kuha na laganoj vatri oko 15 minuta.


Prepolovite fetu i jednu polovicu izmrvite u juhu. Zatim sve sitno ispasirajte štapnim mikserom. Začinite juhu limunovim sokom, čilijem u prahu i soli. Zatim ju podijelite u zdjelice za juhu. Ukrasite listićima ružmarina i preostalom fetom i poslužite toplo. Dobar tek!