FOTO: iStock
Kada tijelo kaže dosta...
povezane vijesti
Svi smo se veselili prazničnim druženjima s najdražima, u to nema sumnje.
Ali nakon Božića i Nove godine većini nas je dosta – barem što se hrane tiče. Božićni ručak, kolačići, medenjaci i slično, sve jako ukusno, ali su i dosta teško i može ostaviti osjećaj kamena u želucu.
Ako tražite nešto laganije i zdravije za početak siječnja, ovaj recept za juhu je prava stvar. Hrskavo povrće u kombinaciji s dobrim začinima čini ukusno, zasitno jelo savršeno za mršavljenje nakon blagdana.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci (za 4 porcije):
- 850 ml povrtnog temeljca
- 4 crvene paprike
- 250 g rajčice, nasjeckane
- 150 g celera
- 2 velike mrkve
- 150 g fete
- 2 žlice paste od rajčice
- 1 žlica ružmarina, sitno nasjeckanog
- Malo soka od limuna
- Malo čilija u prahu
- Sol
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Zakuhajte temeljac u velikom loncu. U međuvremenu operite i očistite paprike te ih narežite na sitne komadiće. Celer i mrkvu ogulite i narežite na sitno. Zatim dodajte povrće u juhu s rajčicama i pastom od rajčice i ostavite da se sve kuha na laganoj vatri oko 15 minuta.
Prepolovite fetu i jednu polovicu izmrvite u juhu. Zatim sve sitno ispasirajte štapnim mikserom. Začinite juhu limunovim sokom, čilijem u prahu i soli. Zatim ju podijelite u zdjelice za juhu. Ukrasite listićima ružmarina i preostalom fetom i poslužite toplo. Dobar tek!