Miris jeseni

Ukusan i zdrav ručak: Pašta s pečenom butternut tikvom i orasima

A. P.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Fantastično jelo sa zanimljivim sastojcima

Butternut tikva nevjerojatno je ukusno, zdravo i svestrano povrće s kojim možemo napraviti razna slatka i slana jela.


Ovu tikvu možete pržiti, peći i kuhati, a svaki način pripreme dati će poseban okus vašem jelu.


Za ukusan, zasitan i jednostavan jesenski ručak isprobajte ovo fantastično jelo od butternut tikve, gorgonzole, kadulje i oraha by  Delish. Neobični okusi savršeno će se sljubiti i uživat ćete u svakom zalogaju.


 


SASTOJCI


  • 1 velika butternut tikva, oguljena i bez sjemenki, izrezana na kockice
  • 1/4 šalice ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • 300 grama tjestenine
  • 1/2 šalice slanog maslaca
  • 4 češnja češnjaka
  • 1/4 šalice nasjeckane svježe kadulje
  • 1 šalice pečenih sjeckanih oraha
  • 1/2 šalice izmrvljene gorgonzole

UPUTE


Zagrijte pećnicu na 250º. Na velikom limu za pečenje prelijte kockice tikve s 2 žlice maslinovog ulja i začinite solju i paprom. Pecite dok ne omekšaju i ne porumene, 35 do 40 minuta.
Za to vrijeme u velikom loncu kipuće slane vode skuhajte tjesteninu. Ocijedite, ali sačuvajt pola šalice vode od tjestenine.
U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslac i preostalo maslinovo ulje. Dodajte češnjak, kadulju i orahe i pecite, često miješajući, dok ne zamiriše oko 2 minute. Dodajte pečenu butternut tikvu i kuhajte miješajući oko 30 sekundi. Dodajte kuhanu tjesteninu i vodu od tjestenine te začinite solju i paprom. Miješajte dok se ne sjedini.
Pospite tjesteninu gorgonzolom i uživajte.