Foto: Vedran Karuza
Ovo je bila prva takva večera u novootvorenom Aminess Younique Narrivi hotelu, a zadovoljstvo gostiju pridonosilo je divnoj atmosferi u Half 8 restoranu
povezane vijesti
Novi Aminess Younique Narrivi Hotel u samom srcu Crikvenice jučer je u okrilju svog restorana Half 8 održao prvu u bez sumnje nizu uspješnih Aminess Wine&Gourmet večera.
Odmah pri dolasku u vanjski prostor restorana dalo se naslutiti da ovo neće biti jedna klasična večera, već nešto što seže stepenicu više.
Ugodan ambijent i ona vrsta nenametljivog, tihog i sofisticiranog luksuza vladala je čitavim prostorom, a zadovoljstvo gostiju pridonosilo je divnoj atmosferi, taman prikladnoj za toplu ljetnu večer.
Ovo je ujedno bila i idealna prilika za upoznavanjem lokalnih wine & gourmet delicija, no uvijek s daškom egzotičnosti i gastronomske inovacije. Tako su sinoć gastronomski dirigirali vrsni chefovi Matija Bogdan i Matija Pavlic, pripremivši jela koja su oduševila osjetila, dok se za vrhunsku kapljicu pobrinula Vinarija Pavlomir.
Ugodna glazba za koju se pobrinuo duo Lucija & Luka (Lucija Stipanović i Luka Lukačević), magično se širila terasom Half 8 restorana, dok je ljubazno i nadasve profesionalno osoblje bilo na usluzi i dostupno gostima u svakom trenutku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Opojni okusi
Gurmanska čarolija krenula je pićem dobrodošlice, odnosno pjenušcem Palinkaš – Geni, što je jedan od najsvježijih tipova pjenušavog vina Vinarije Pavlomir.
Nakon je gourmet dio službeno započeo tartarom od odležane primorske janjetine s malo dehidriranog kvasca i vlascem, posluženim uz kremu od divljeg poriluka, maslinovim uljem i crnim maslinama. Okus mesa izvrsno se spojio uz opojne mediteranske okuse maslinovog ulja, a završnu notu zaokružila je čaša roséa Ružica Vinodola iz 2023.
Morska harmonija
Sljedeća okusna rapsodija uslijedila je ubrzo nakon te su gosti imali prilike uživati u jakobovim kapicama posluženima uz sipu i sake, umak Beurre blanc, korabicu (ukiseljenu i pečenu) i lješnjak, a sve zajedno stvorilo je jednu pravu morsku harmoniju. Ovaj slijed upotpunila je na ovim prostorima autohotna žlahtina Grand Cru iz 2023.
Autohtono i sezonsko
Glavna zvijezda večere bio je signature jelo kuhinje chefa Bogdana, a radi se o kareu jelena posluženim uz kupus zapečen sa miso glazeom, jusom od jelena i kremom od konfitiranog krumpira gotovo baršunaste teksture. Jelo je zaokruženo kapljicom svjetskog vina vina Cabernet Sauvignona iz 2020.
Zamamni desert
Za kraj ove gastronomske avanture, bio je poslužen desert u obliku custard tarta od vanilije s karameliziranim bademima i jagodama. Kako bi dodatno istaknuo okuse na tanjuru, uz ovo jelo bio je poslužen Muškat žuti iz 2023., vino sa zlatnom medaljom!
O Aminess Wine & Gourmet NightsVečere se održavaju tijekom cijele godine u renomiranim Aminess restoranima na čak tri destinacije – restorani Oliveto i Half 8 u Novigradu, te 7 Seas Restaurant & Bar na otoku Krku (Njivice) i otoku Korčuli (7 Seas Restaurant & Bar u sklopu Aminess Korčula Heritage Hotela). Nova destinacija, upravo ova u Crikvenici, u okrilju restorana Half 8 u Aminess Younique Narrivi Hotelu spaja ugodan ambijent uz more s jedinstvenim gastronomskim doživljajem koji se ne isplati propustiti! |
—
Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Aminess Hotels & Resorts.