Foto: Pixabay
Slastica je to kojom možete iznenaditi goste ili razveseliti one najmlađe
povezane vijesti
Mekani biskvit dočekuje slasni šlag i jagode začinjene likerom ili jednostavno šećerom i limunom.
Jednostavne za napraviti i lijepe na izgled, tortice od jagoda su svježi voćni desert koji spaja lakoću i okus.
Uostalom, ona između jagoda i vrhnja jedna je od najomiljenijih kombinacija u kuhinji.
Zaokruženost mliječne kreme odlično se slaže sa slatkoćom jagoda, a s nekim dodacima rezultat je još iznenađujući.
Sastojci:
- 1 biskvit
- 250 ml vrhnja za šlag
- 200 g jagoda
- 50 g šećera
- 3 žlice soka od limuna
- 1 žlica limoncella po želji
Priprema: Operite jagode i odvojite nekoliko cijelih za ukrašavanje. Ostatak narežite na komade.
Ostavite jagode nekoliko minuta da se maceriraju sa šećerom i limunovim sokom. Ako želite možete dodati i limoncello.
Uz pomoć čaše na biskvitu napravite krugove i namočite ih tekućinom za maceraciju jagoda.
Istucite vrhnje i dvije trećine premažite na biskvitnu podlogu. Sada dodajte jagode, pazeći da ih dobro rasporedite.
Prekrijte ih drugim biskvitnim krugom. Premažite preostalom kremom i po njoj rasporedite narezane jagode.
Ohladite tortice u hladnjaku najmanje 3 sata prije posluživanja.