Reprezentativnog izgleda

Tortice od jagoda: lagani desert proljetnog okusa

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Slastica je to kojom možete iznenaditi goste ili razveseliti one najmlađe

Mekani biskvit dočekuje slasni šlag i jagode začinjene likerom ili jednostavno šećerom i limunom.


Jednostavne za napraviti i lijepe na izgled, tortice od jagoda su svježi voćni desert koji spaja lakoću i okus.


Uostalom, ona između jagoda i vrhnja jedna je od najomiljenijih kombinacija u kuhinji.


Zaokruženost mliječne kreme odlično se slaže sa slatkoćom jagoda, a s nekim dodacima rezultat je još iznenađujući.


Sastojci:


  • 1 biskvit
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 200 g jagoda
  • 50 g šećera
  • 3 žlice soka od limuna
  • 1 žlica limoncella po želji

Priprema: Operite jagode i odvojite nekoliko cijelih za ukrašavanje. Ostatak narežite na komade.


Ostavite jagode nekoliko minuta da se maceriraju sa šećerom i limunovim sokom. Ako želite možete dodati i limoncello.


Uz pomoć čaše na biskvitu napravite krugove i namočite ih tekućinom za maceraciju jagoda.


Istucite vrhnje i dvije trećine premažite na biskvitnu podlogu. Sada dodajte jagode, pazeći da ih dobro rasporedite.


Prekrijte ih drugim biskvitnim krugom. Premažite preostalom kremom i po njoj rasporedite narezane jagode.


Ohladite tortice u hladnjaku najmanje 3 sata prije posluživanja.