Za prste polizati

Torta od sira je uvijek odlična opcija, a ako recept sadrži čokoladu, bolje ne može

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Donosimo recept za sve ljubitelje čokolade

Rijetko kada jedete cheesecake jer ste ljubitelji čokolade? Onda je ova tamna torta od sira s čokoladnom glazurom izvrsna opcija za vas. 


Za tijesto: 


  • 50 g maslaca
  • 65 g brašna
  • 1 žumanjak
  • 15 g kakaa
  • Prstohvat soli
  • 25 g šećera u prahu

Za punjenje: 


  • 4 jaja
  • 300 g tamne čokolade
  • 1 bjelanjak
  • 100 g šećera
  • 1 kg nemasnog krem sira
  • 1 vanilin šećer
  • 1 vrećica pudinga od vanilije

Za glazuru:


  • 80 g šlaga
  • 150 g mliječne čokolade

Priprema:


  1. Pećnicu ugrijte na 170 stupnjeva te pripremite kalup za tortu promjera 28 cm.
  2. Pomiješajte sve sastojke za tijesto te ih ravnomjerno utisnite na dno kalupa.
  3. Otopite 300 g čokolade.
  4. Pomiješajte sve sastojke u punjenje. Na kraju dodajte otopljenu čokoladu.
  5. Pecite tortu 60 minuta. 
  6. U međuvremenu otopite mliječnu čokoladu u šlagu i sve kuhajte na niskoj temperaturi. 
  7. Raspodijelite glazuru na rashlađenu tortu koju ostavite preko noći u hladnjaku.