FOTO: iStock
Donosimo recept za sve ljubitelje čokolade
povezane vijesti
Rijetko kada jedete cheesecake jer ste ljubitelji čokolade? Onda je ova tamna torta od sira s čokoladnom glazurom izvrsna opcija za vas.
Za tijesto:
- 50 g maslaca
- 65 g brašna
- 1 žumanjak
- 15 g kakaa
- Prstohvat soli
- 25 g šećera u prahu
Za punjenje:
- 4 jaja
- 300 g tamne čokolade
- 1 bjelanjak
- 100 g šećera
- 1 kg nemasnog krem sira
- 1 vanilin šećer
- 1 vrećica pudinga od vanilije
Za glazuru:
- 80 g šlaga
- 150 g mliječne čokolade
Priprema:
- Pećnicu ugrijte na 170 stupnjeva te pripremite kalup za tortu promjera 28 cm.
- Pomiješajte sve sastojke za tijesto te ih ravnomjerno utisnite na dno kalupa.
- Otopite 300 g čokolade.
- Pomiješajte sve sastojke u punjenje. Na kraju dodajte otopljenu čokoladu.
- Pecite tortu 60 minuta.
- U međuvremenu otopite mliječnu čokoladu u šlagu i sve kuhajte na niskoj temperaturi.
- Raspodijelite glazuru na rashlađenu tortu koju ostavite preko noći u hladnjaku.