FOTO: iStock
Dokaz da desert može biti zdrav
povezane vijesti
Kada je riječ o tortama, većina nas odmah pomisli na raskošnu čokoladu, kremastu vaniliju ili šareno voće. Ali jeste li ikada razmišljali o tome da u tortu ubacite ciklu? To jarko crveno korjenasto povrće ne samo da je bogato hranjivim tvarima, već daje i nevjerojatnu boju i prepoznatljiv okus. Neobična, ali fascinantna kombinacija lješnjaka i cikle ne samo da unosi novu razinu okusa u vaše slastičarske kreacije, već i dozu zdravlja i boje.
Cikla ima mnoga pozitivna svojstva: snižava razinu kolesterola, štiti stanice i bogata je antioksidansima. Stvara nježnu crvenu nijansu u kolaču. Kombinacija obaju sastojaka savršeno je usklađena jedna s drugom. Prirodna slatkoća cikle nadopunjuje orašastu notu lješnjaka i stvara uravnoteženu kompoziciju okusa.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
- 200 g cikle, kuhane
- 170 g brašna
- 30 g nezaslađenog kakaovog praha
- 130 g šećera
- 40 g ulja od kikirikija
- 2 žlice kreme od lješnjaka
- 70 g nasjeckanih lješnjaka
- 1 žličica praška za pecivo
- Prstohvat soli
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Ciklu prvo ispasirajte. Dodajte šećer i miksajte pa ulijte ulje uz stalno miješanje. Zatim dodajte kremu od lješnjaka i izmiješajte kuhinjskom kuhačom. Posebno prosijajte brašno s kakaom, soli i praškom za pecivo. Dodajte polako u smjesu.
Na kraju dodajte nasjeckane lješnjake. Izlijte u podmazan i pobrašnjen pleh promjera 20 cm i pecite na 175° oko 45 minuta. Po želji možete torti na kraju dodati kremu od lješnjaka kao preljev i ukrasiti je nasjeckanim lješnjacima.