Izvrsna kombinacija

Torta od kestena i čokolade čijem ćete okusu teško odoljeti

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Tipična jesenska slastica koju će vaši najmlađi obožavati

Poslastica za odmah pojesti jer se čokolada divno slaže s kremom od kestena.


Sastojci za 6 osoba:


  • 80 g tamne čokolade
  • 400 g kreme od kestena
  • 3 jaja
  • 65 g maslaca
  • 2 pune žlice kukuruznog brašna
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • šećer u prahu

Priprema: U loncu na laganoj vatri uz stalno miješanje otopite nasjeckanu čokoladu s maslacem.


Zagrijte pećnicu na 180° i pomiješajte otopljenu čokoladu s kremom od kestena te dodajte razmućena jaja i prosijano kukuruzno brašno.


Dobro izmiješajte i smjesu izlijte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje.


Pecite 35-40 minuta. Poslužite ju toplu i posipanu kakaom te šećerom u prahu.