![Foto: iStock](https://www.novilist.hr/wp-content/uploads/2025/01/iStock-682406876-717x478.jpg)
Foto: iStock
Čak i ako ne volite ciklu, ovdje ćete joj teško moći odoljeti...
povezane vijesti
Ne kažemo da su pink jela samo za Valentinovo, ali evo ideje!
U ovoj pašti možete uživati kad god se zaželite bogatog okusa i zanimljivog izgleda. Slana feta odlično će se slagati sa zemljanom slatkoćom cikle, stvarajući ukusan i uravnotežen umak
Čak i ako ne volite ciklu, ovdje ćete joj teško moći odoljeti…
Sastojci
- 500 g sušene tjestenine
- 600 g kuhane cikle (sa sokom), narezane na četvrtine
- 200 g feta sira (ostavite malo sa strane za ukrašavanje)
- 2 režnja češnjaka, grubo nasjeckana
- sok jednog limuna
- 1 crvena čili papričica, po želji
- 4 žlice kvalitetnog ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 25 g svježeg bosiljka
- 1 mala šaka pistacija, grubo nasjeckanih
Priprema
Zakuhajte veliki lonac vode te ju obilno posolite.
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ne postane al dente.
U međuvremenu stavite ciklu (sa sokom), feta sir, češnjak, limunov sok, crveni čili i maslinovo ulje u blender. Obilno začinite solju i paprom i miksajte dok ne postane glatko.
Tjesteninu ocijedite, no sačuvajte dvije zaimače vode od kuhanja.
Izblendani umak ulijte u tjesteninu zajedno s jednom zaimačom vode, i miješajte dok umak ne prekrije tjesteninu, te po potrebi dodajte još vode.
Umiješajte bosiljak pa podijelite tjesteninu u zdjelice. Povrh stavite namrvljenu fetu i nasjeckane pistacije, a zatim poslužite i uživajte, poručuje Zena’s Kitchen.