Zanimljiv izgled

Tjestenina sa ciklom i feta sirom izgleda neodoljivo, a točno takvog je i okusa

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Čak i ako ne volite ciklu, ovdje ćete joj teško moći odoljeti...

Ne kažemo da su pink jela samo za Valentinovo, ali evo ideje!


U ovoj pašti možete uživati kad god se zaželite bogatog okusa i zanimljivog izgleda. Slana feta odlično će se slagati sa zemljanom slatkoćom cikle, stvarajući ukusan i uravnotežen umak


Čak i ako ne volite ciklu, ovdje ćete joj teško moći odoljeti…


Sastojci


  • 500 g sušene tjestenine
  • 600 g kuhane cikle (sa sokom), narezane na četvrtine
  • 200 g feta sira (ostavite malo sa strane za ukrašavanje)
  • 2 režnja češnjaka, grubo nasjeckana
  • sok jednog limuna
  • 1 crvena čili papričica, po želji
  • 4 žlice kvalitetnog ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 25 g svježeg bosiljka
  • 1 mala šaka pistacija, grubo nasjeckanih

Priprema


Zakuhajte veliki lonac vode te ju obilno posolite.


Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju dok ne postane al dente.


U međuvremenu stavite ciklu (sa sokom), feta sir, češnjak, limunov sok, crveni čili i maslinovo ulje u blender. Obilno začinite solju i paprom i miksajte dok ne postane glatko.


Tjesteninu ocijedite, no sačuvajte dvije zaimače vode od kuhanja.


Izblendani umak ulijte u tjesteninu zajedno s jednom zaimačom vode, i miješajte dok umak ne prekrije tjesteninu, te po potrebi dodajte još vode.


Umiješajte bosiljak pa podijelite tjesteninu u zdjelice. Povrh stavite namrvljenu fetu i nasjeckane pistacije, a zatim poslužite i uživajte, poručuje Zena’s Kitchen.