Jednostavno neodoljiv

Tiramisu s pistacijom postat će vam nova opsesija

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Klasik s malim odmakom

Ljubitelji slatkog teško će odoljeti kremastom, slatkom tiramisuu.


Kombinacija piškota natopljenih kavom, mascarponea i kakaa jednostavno je nenadmašna i poznata u cijelom svijetu kao simbol talijanskog slastičarstva.


Ali zašto jednostavno ne modificirati standardni recept i dodati čokoladni sloj pistacija?


Neodoljivi miris daje tiramisu posebnu primamljivost i zajamčeno će vam pružiti senzualno iskustvo okusa.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Chiara Natali – cozzeemandarini (@cozzeemandarini)



Sastojci:


  • 3 listića želatine
  • 1 pločica čokolade s pistacijama
  • 2 jaja
  • 1 prstohvat soli
  • 50 g šećera
  • 250 g mascarponea
  • 12 piškota
  • 100 ml hladnog espressa
  • 75 ml likera od badema
  • 1-2 žlice kakaa za posipanje
  • 30 g sitno mljevenih pistacija za posipanje

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli delicious. Australia (@deliciousaus)



Priprema:


Za izradu kreme listiće želatine namočite u hladnoj vodi pet minuta. Nasjeckajte čokoladu na sitne komadiće i otopite je u posudi na pari. Odvojite jaja. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg – uz dodavanje šećera.


Tucite žumanjke s jednom do dvije žlice vode u posudi iznad vruće pare oko pet minuta da nastane gusta topla pjena.


Maknite posudu pa prvo umiješajte namočenu i ocijeđenu želatinu i otopite je u toploj pjeni od žumanjaka pa umiješajte tekuću čokoladu i mascarpone.


Na kraju pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pomiješajte espresso s likerom od badema. Polovicu piškota s obje strane kratko umočite u smjesu espressa i stavite u posudu za pečenje odgovarajuće veličine obloženu folijom.


Odozgo premažite oko pola čokoladne kreme. Preostale piškote također kratko umočite i stavite na kremu. Odozgo premažite preostalom čokoladnom kremom.


Ohladite tiramisu u hladnjaku oko dva sata. Neposredno prije posluživanja tiramisu preokrenuti na tanjur za posluživanje i posuti prvo kakaom u prahu, a zatim mljevenim pistacijama.