FOTO/Unsplash
Uživajte u jednostavnosti koja sljubljuje omiljene okuse
povezane vijesti
Ovaj neodoljivi tart od smokava i badema izgleda zapanjujuće, a super je jednostavan za napraviti. Slatke smokve prirodno se sljubljuju s bademima, a slatko tijesto dodatno će zaokružiti doživljaj.
Priuštite si poslasticu koja će unijeti dozu profinjenosti na vaš tanjur.
SASTOJCI
- 130 g maslaca
- ¾ šalice (165 g) šećera
- 1 žličica naribane limunove korice
- 1 žličica sitno ribane kore naranče
- 1 štapić vanilije
- 3 jaja
- 1½ šalica (180 g) badema
- ½ šalice (75 g) običnog brašna
- ½ žličica praška za pecivo
- 1 šalica (80 g) badema
- ¼ (90 g) meda
PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 160°C. Lagano namastite lim za torte s labavim dnom promjera 28 cm. U zdjelu električnog miksera stavite maslac, šećer, koricu limuna i naranče te vaniliju i miksajte 6-8 minuta ili dok ne postane svijetlo i pahuljasto.
Dodajte jaja, jedno po jedno, dobro muteći nakon svakog dodavanja. Dodajte brašno od badema, brašno i prašak za pecivo i promiješajte da se sjedini. Ubacite bademe u listićima. Žlicom izlijte u kalup za torte i rasporedite dok ne postane glatko.
Stavite smokve u filu od badema, lagano pritisnite. Stavite kalup za tart na tepsiju i pecite 45 minuta, odnosno dok ne porumeni. Izvadite iz pećnice i još vruće premažite medom.