FOTO/Pexels
Zasladite dan tartom od naranče.
povezane vijesti
Najvažnije je napraviti ukusno tijesto koje se topi u ustima. To mora biti savršeno. Tek kad imate dobro pečenu podlogu, tada će vam cjelokupni kolač postati savršen.
Ovaj jednostavan recept je preokret u klasičnom citrusnom tartu. Ova verzija tarta sa citrusima je slatka, sočna, bogatog okusa i vrlo dekorativna.
Sastojci
Tijesto:
- 1 1/4 šalice brašna
- 2 žlice šećera
- 1/2 žličice soli
- 7 žlica maslaca (hladnog)
- 3 žlice vode (hladne)
Punjenje:
- 8 žlica maslaca
- 1/4 šalice kiselog vrhnja (ili svježeg vrhnja)
- 2 jaja
- 3 žumanjka
- 2/3 šalice soka od naranče
- 2/3 šalice šećera
- 4 žličice narančine korice
Priprema:
U zdjeli pomiješajte brašno, šećer i sol. Maslac ubacite u brašno. Smjesu poprskajte hladnom vodom, sve dok ne formira kuglu koja se drži zajedno. Odvojite tijesto u dvije kuglice, malo poravnajte u oblike debelih diskova, zamotajte u plastičnu foliju i ohladite nekoliko sati prije nego što počnete raditi s njim.
Zagrijte pećnicu na 280 stupnjeva. Zarolajte i obrežite tijesto tako da napravite krug dovoljno velik da stane u kalup za pečenje. Stavite tijesto na dno i na bočne strane kalupa.
Pecite tijesto 20 minuta. Ostavite tijesto da se ohladi.
U loncu srednje veličine stavite veliku tavu s kipućom vodom, promiješajte 8 žlica maslaca i kreme. Nakon što se ova smjesa temeljito sjedini, odložite je. U zasebnoj posudi umutite jaja, žumanjke i šećer.
U smjesu umiješajte sok od naranče i kuhajte neprestano miješajući 3 minute. U jaja dodajte smjesu od narančine korice i maslaca i kuhajte, neprestano miješajući 3 minute.
Na pripremljeno tijesto ulijte nadjev od naranče i pecite ga 25 do 30 minuta dok ne dobije zlatno smeđu boju i nadjev se stegne. Ostavite da se tart ohladi 15 minuta. Poslužite na sobnoj temperaturi ili ohladite u hladnjaku prije posluživanja.