Foto: Pixabav
Osim toga, ne treba vam puno sastojaka i gotovi ste za nekoliko minuta
povezane vijesti
Pizza na tavi, poznata u Italiji i kao pan pizza, jelo je koje se brzo priprema, idealno kada imate malo vremena, ali i valjana alternativa ljeti za izbjegavanje korištenja pećnice.
Potrebna vam je samo jedna tava i gotovi ste!
Sastojci:
- 250 g brašna
- 150 ml vode
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 150 ml umaka od rajčice
- 100 g mozzarelle
- maslinovo ulje
- soli po ukusu
- origano po ukusu
Priprema: U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Zatim dodajte 2 žlice ulja i 2 žlice vode sobne temperature i miješajte nekoliko minuta.
Rukama izradite tijesto koje mora biti homogeno. Ostavite tijesto da odstoji oko 10 minuta.
U međuvremenu začinite umak od rajčice uljem, soli i origanom, a mozzarellu narežite na grublje komade.
Tijesto podijelite na 2 loptice, razvaljajte ih valjkom za tijesto dok ne postanu tanke.
Zagrijte tavu koja se ne lijepi (promjera 20-22 cm) i kad je vruća ubacite tijesto. Pecite ga 5 minuta sa svake strane.
Zatim dodajte sastojke (najprije rajčicu, zatim mozzarellu) i nastavite peći još najmanje 6-7 minuta, pazeći da zatvorite poklopac.
Ponovite postupak sa drugom kuglicom tijesta. Poslužite vruće!