FOTO/Unsplash
Tople, sočne, ukusne i slatke.
povezane vijesti
Super lepršave palačinke s borovnicama i kukuruznim brašnom su ono što dobivate kada žudite za toplim kukuruznim pecivom, ali vam se jedu i mekane, sočne palačinke. Kombinacija kukuruznog brašne i borovnica tako je savršena s toplim javorovim sirupom ili medom za impresivan jelovnik koji će brunch učiniti savršenim.
Recept za preukusne palačinke s kukuruznim brašnom i borovnicama
SASTOJCI:
SUHA MJEŠAVINA
- 1 1/2 šalice pšenično brašna
- 1/2 šalice finog kukuruznog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
SOČNA MJEŠAVINA:
- 1 šalica mlijeka
- 1 veliko jaje
- 1/4 šalice rastopljenog maslaca
- 1 žlica meda
- 3/4 šalice svježih ili * smrznutih borovnica
UPUTE:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U pećnicu stavite lim za pečenje, a u njega palačinke nakon što ste ih ispekli kako bi ostale tople.
U posudi srednje veličine umutite brašno, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Stavite na stranu. Umutite jaje, rastopljeni maslac i med dok smjesa ne postane glatka.
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri. Kad je topla, premažite s dvije žlice ulja ili maslaca.
Ulijte tekuće sastojke u suhe sastojke i miješajte dok više ne vidite grudice brašna. Pazite da ne pretjerate – to će rezultirati tvrdim palačinkama.
Dodajte borovnice i razvaljajte u tijesto. Pomoću mjere 1/4 šalice, ubacujte krugove tijesta na tavu. Ne stidite se uzeti špagu i kako biste lakše mogli oblikovati palačinke u krugove.
Okrećite na jednu pa na drugu stranu do zlatno smeđe boje s obje strane, otprilike jednu do dvije minute. Prebacite palačinke u pećnicu da ostanu tople. Ponovite s preostalim tijestom. Poslužite s javorovim sirupom i voćem te slatkim dodacima po želji.