FOTO: iStock
Prava jesenska desert rapsodija
povezane vijesti
Marcipan i čokolada su apsolutna kombinacija iz snova! Uz zanosnu aromu naranče, svaki jesenski kolač može biti savršen. Kod ovog recepta je najbolja stvar što je vrlo jednostavan za pečenje, a opet ima uzbudljiv twist. također, kod ove torte je okus marcipana ugodno suptilan pa će se svidjeti i onima koji nisu najveći ljubitelji marcipana.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci
- 200 g mase za marcipan
- 5 jaja
- 150 g šećera
- 1 prstohvat soli
- 175 g maslaca
- 2 žličice narančine korice
- Sok od jedne naranče
- 3 žlice amaretta
- 275 g pšeničnog brašna tip 405
- 2 žličice praška za pecivo
- 400 g crne čokolade
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Odvojite jaja, a bjelanjke istucite sa soli da nastane snijeg od bjelanjaka. Zatim miksajte žumanjke sa šećerom oko 3 minute dok ne nastane kremasta smjesa. Marcipan masu naribajte pomoću kuhinjskog ribeža i umiješajte u tijesto zajedno s maslacem i nastavite tući oko 2-3 minute. Naribajte koricu naranče i dodajte 2 žličice u zdjelu zajedno sa sokom od naranče i amarettom. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i oboje kratko umiješajte u tijesto. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Zatim tijesto stavite u silikonski kalup (najbolje onaj za kuglof) i pecite tortu u pećnici 35 minuta. Zatim pustite da se skroz ohladi pa izvadite iz kalupa. Temeljito očistite i osušite silikonski kalup za čokoladnu glazuru. Zatim otopite čokoladu i sipajte je u kalup. Ponovo stavite tortu i pažljivo je pritisnite da se čokolada rasporedi oko torte u kalupu. Na kraju tortu ohladite nekoliko sati i tek onda pažljivo izvadite iz kalupa.