Kombinacija okusa iz raja

Super sočna torta od naranče i marcipana

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Prava jesenska desert rapsodija

Marcipan i čokolada su apsolutna kombinacija iz snova! Uz zanosnu aromu naranče, svaki jesenski kolač može biti savršen. Kod ovog recepta je najbolja stvar što je vrlo jednostavan za pečenje, a opet ima uzbudljiv twist. također, kod ove torte je okus marcipana ugodno suptilan pa će se svidjeti i onima koji nisu najveći ljubitelji marcipana.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Inês Mendes (@inesananasehortela)



Sastojci


  • 200 g mase za marcipan
  • 5 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 175 g maslaca
  • 2 žličice narančine korice
  • Sok od jedne naranče
  • 3 žlice amaretta
  • 275 g pšeničnog brašna tip 405
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 400 g crne čokolade 

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli delicious. Australia (@deliciousaus)



Priprema


Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Odvojite jaja, a bjelanjke istucite sa soli da nastane snijeg od bjelanjaka. Zatim miksajte žumanjke sa šećerom oko 3 minute dok ne nastane kremasta smjesa. Marcipan masu naribajte pomoću kuhinjskog ribeža i umiješajte u tijesto zajedno s maslacem i nastavite tući oko 2-3 minute. Naribajte koricu naranče i dodajte 2 žličice u zdjelu zajedno sa sokom od naranče i amarettom. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i oboje kratko umiješajte u tijesto. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.


Zatim tijesto stavite u silikonski kalup (najbolje onaj za kuglof) i pecite tortu u pećnici 35 minuta. Zatim pustite da se skroz ohladi pa izvadite iz kalupa. Temeljito očistite i osušite silikonski kalup za čokoladnu glazuru. Zatim otopite čokoladu i sipajte je u kalup. Ponovo stavite tortu i pažljivo je pritisnite da se čokolada rasporedi oko torte u kalupu. Na kraju tortu ohladite nekoliko sati i tek onda pažljivo izvadite iz kalupa.