Okusi Italije

Štrudla od lisnatog tijesta, pesta, mozzarelle i rajčice je sve što vam danas treba

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Čar je u jednostavnosti i brzini pripreme

Ima li ljepšeg spoja od pesta, rajčica i mozzarelle?


Doista, taj spoj kao da evocira ljeto koje nam je izmaklo pod nogama, a budući da smo još uvijek u sezoni slasnih rajčica, nema razloga da se ne počastite študlom od lisnatog tijesta punjenom najfinijim okusima Italije.


Čar je u jednostavnosti i brzini pripreme, a rezultat je neodoljivo jelo koje će vas oduševiti.


Sastojci


  • paket lisnatog tijesta
  • nekoliko komada rajčice, narezane na tanke kriške
  • mozzarella narezana na tanke kriške
  • pesto
  • sol i papar po ukusu
  • jedan žumanjak
  • malo pinjola


Priprema


Zagrijte pećnicu na 180°C.


Dok se pećnica grije, razvaljajte lisnato tijesto i narežite krajeve kao što je prikazano u videu iznad.


Sredinu premažite pestom, pa na njega posložite rajčice, posolite ih, a na njih mozzarellu koju isto možete posoliti i popapriti po ukusu.


Presavijte narezane trakice preko mozzarelle, pa tijesto premažite razmućenim žumanjkom i pospite pinjolima. Pecite 20-25 minuta ili dok ne porumeni.


Ukrasite svježim bosiljkom.