Možete ih peći i u pećnici, a rezultat će i dalje biti savršen
povezane vijesti
Kroštule su tanki i delikatni listovi pripremljeni od jednostavnog tijesta na bazi brašna, jaja i maslaca.
Metoda kuhanja tradicionalnog recepta za karnevalske kroštule je prženje, ali očito ako više volite koristiti lakši način, možete ih peći i u pećnici, poput recepta koji predlažemo. Rezultat će i dalje biti izvrstan.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 20 g granuliranog šećera
- 25 g omekšalog maslaca
- 2 jaja
- 1/2 limuna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- šećer u prahu po ukusu
- soli po ukusu
Priprema: Od brašna napravite fontanu pa u sredinu stavite sol, šećer, naribanu koricu pola limuna i prašak za pecivo.
Jaja stavite uvijek u sredinu fontane i dodajte omekšali maslac narezan na sitne komadiće.
Sastojke izmiješajte vilicom i nastavite raditi rukama dok ne dobijete glatku i homogenu smjesu.
Sada oblikujte kuglu i prekrijte plastičnom folijom. Pustite je da se odmori pola sata.
Uzmite malo tijesta i razvaljajte ga mašinom za tjesteninu ili valjkom. Zatim ga izrežite na pravokutnike pomoću kotačića za rezanje tjestenine.
Pecite u pećnici četvrt sata (može i kraće, ovisno o pećnici), na 180°.
Ostaviti da se ohladi pa posuti šećerom u prahu.