Foto: Pixabay
Nema ograničenja za još začina, ukoliko ih želite dodati
povezane vijesti
Bogate blagotvornim svojstvima, srdele su dragocjeni saveznici našeg zdravlja, a zajedno s peršinom daju život vrlo laganom i vrlo ukusnom jelu.
Ispeći ih na roštilju je najbolji izbor jer na taj način ne dodajete masnoću ovoj ribi, ali i neprijanjajuća tava sa samo kapljicom ulja također je u redu.
Sastojci:
- 400 g svježih već očišćenih srdela
- 2 korice limuna
- soli po ukusu
- 50 g nasjeckanog peršina
- 1 žličica crnog papra
- 1 zdrobljen češanj češnjaka
- 2 žlice bijelog vina
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Priprema: Pripremite umak tako da pomiješate peršin, papar, češanj češnjaka i sitno naribanu koricu limuna. Također dodajte bijelo vino, limunov sok i ulje.
Pecite srdele u neprianjajućoj tavi (ili na roštilju) jednu minutu sa svake strane.
Kad ste spremni za posluživanje, ulijte malo umaka na tanjur, na vrh stavite srdele i začinite ih još umakom.
Popunite s prstohvatom soli i limunovom koricom narezanom na trakice.