Krajnje jednostavno

Srdele s peršinom: vrlo lagano, no izrazito zdravo i ukusno jelo

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Nema ograničenja za još začina, ukoliko ih želite dodati

Bogate blagotvornim svojstvima, srdele su dragocjeni saveznici našeg zdravlja, a zajedno s peršinom daju život vrlo laganom i vrlo ukusnom jelu.


Ispeći ih na roštilju je najbolji izbor jer na taj način ne dodajete masnoću ovoj ribi, ali i neprijanjajuća tava sa samo kapljicom ulja također je u redu.


Sastojci:


  • 400 g svježih već očišćenih srdela
  • 2 korice limuna
  • soli po ukusu
  • 50 g nasjeckanog peršina
  • 1 žličica crnog papra
  • 1 zdrobljen češanj češnjaka
  • 2 žlice bijelog vina
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema: Pripremite umak tako da pomiješate peršin, papar, češanj češnjaka i sitno naribanu koricu limuna. Također dodajte bijelo vino, limunov sok i ulje.


Pecite srdele u neprianjajućoj tavi (ili na roštilju) jednu minutu sa svake strane.


Kad ste spremni za posluživanje, ulijte malo umaka na tanjur, na vrh stavite srdele i začinite ih još umakom.


Popunite s prstohvatom soli i limunovom koricom narezanom na trakice.