Totalno drugačije

Spoj mascarponea i balzamičnog octa? Jedinstveni desert

Šarlota Brnčić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Slasticu krasi specifičan okus, a nije za zanemariti i da se brzo priprema

Balzamični ocati izvrstan je dodatak svim vašim predjelima te glavnim jelima, a također ga možete koristiti i za pripremu slastica.


Preporučamo vam recept za pripremu deserta čiji su glavni protagonisti mascarpone i balzamični ocat.


Sastojci za bazu:


  • 70 g omekšalog maslaca
  • 3 žličice balzamičnog octa
  • 120 g kakao keksa
  • 20 gr prženih badema

Sastojci za kremu:


  • 300 g mascarponea
  • 80 g šećera u prahu
  • 120 ml vrhnja
  • 100 g ricotte
  • 1 vrećica vanilin šećera

Sastojci za preljev:


  • 140 g balzamičnog octa
  • 30 g šećera u prahu

Priprema: Za podlogu pomiješajte maslac s balzamičnim octom i sitno nasjeckanim keksima pa dopunite nasjeckanim, prženim bademima.


Smjesu potom stavite na dno čaša.


Za kremu pomiješajte mascarpone sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ricottu i šlag koji ste dobili od tučenog vrhnja.


Izmiješajte i dobivenom kremom napunite čaše.


Poravnajte površinu i stavite u frižider.


U loncu pripremite preljev tako što ćete na laganoj vatri pomiješati ocat i šećer u prahu i ostaviti da kuha 5 minuta.


Zatim ostavite da se ohladi i ulijte u čaše. Ukrasite po želji.