Foto: Pixabay
Recept možete prilagoditi kako želite, možda dodati i druge aromatične biljke
povezane vijesti
Sol je jedan od najčešće korištenih začina u kuhinji, no jeste li ikada probali onu s okusom?
Na tržištu se mogu naći sve vrste: limun, lavanda, ljuta papričica, kadulja. No, zašto ju kupovati kada ju možete napraviti kod kuće i prilagoditi po želji?
Nudimo vam recept za sol s okusom komorača.
To je zaista jednostavno za napraviti i dat će dodatnu aromu jelima koja ćete poslužiti na stolu, ali ne samo.
Sol s okusom komorača je vrlo lijepa ideja za dar, savršena za svaku priliku.
Za pripremu soli s okusom komorača trebat će vam samo dva sastojka:
- 500 g krupne ili sitne soli
- čuperci komorača
Priprema: Čuperke komorača dobro operite i osušite krpom, nježno ih tapkajući. U mikser slažite čuperke i sol i sve miksajte dok se sastojci ne sjedine.
U ovom trenutku morat ćete osušiti sol. Pećnicu zagrijte i stavite sol na tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Postavite nisku temperaturu, oko 80°, i nakon pola sata provjerite da više nije vlažno.
Nakon što je spremna, spremite ju u staklenku ili hermetički zatvorenu posudu kako biste sačuvali aromu.