FOTO: iStock
Rapsodija jesenskih okusa u samo par koraka
povezane vijesti
Za ovaj sočni jesenski kolač od jabuke potrebno vam je svega par sastojaka, gotov je u veoma kratkom roku, a sadrži sve neodoljive okuse jeseni. Za izradu ovog kolača nije vam potrebna ni zdjela, ni mikser – samo tava i pećnica.
Sastojci:
- 1 list gotovog lisnatog tijesta
- 40 g maslaca
- 2 jabuke
- 70 g šećera + 1 čajna žlica šećera
- Cimet
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Operite jabuke i narežite ih na kriškice.
- Otopite 70 g šećera u tavi (promjer 26 cm) na srednjoj vatri kako biste karamelizirali šećer.
- Tavu maknite sa štednjaka i odmah dodajte maslac i sve promiješajte u ujednačenu smjesu.
- Na smjesu raspodijelite narezane jabuke. Dodajte cimeta.
- Preko jabuka rasporedite lisnato tijesto. Vilicom napravite par rupica i za kraj pospite žlicu šećera.
- Kolač pecite 20 minuta, a možete ga servirati uz šlag ili sladoled od vanilije.