FOTO: iStock
Piletina je kraljica raznolikosti!
povezane vijesti
Tko može odoljeti sočnoj piletini s kremastim umakom od rajčice i parmezana, a još uz to ide i tjestenina? Pogotovo kad se sve može napraviti u samo 20 minuta i to sve u samo jednoj posudi.
Manje čišćenja posuđa, a vrhunski gastronomski užitak.
Sastojci:
- 700 g piletine, narezane na male komadiće
- 2 žlice maslinovog ulja
- 50-60 g sušenih rajčica
- 3 češnja češnjaka
- 2 žličice talijanskog začinskog bilja
- 2 žličice slatke paprike u prahu
- Sol i papar
- 230 g orzo tjestenine
- 600 ml pilećeg temeljca
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- 2 velike šake svježeg špinata
- 70 g parmezana
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
U velikoj tavi popržite piletinu na maslinovom ulju na srednje jakoj vatri. Potom dodajte sušene rajčice i protisnite režnjeve češnjaka. Sve začinite talijanskim začinskim biljem, paprikom u prahu, soli i paprom i pržite još 3-4 minute. Zatim dodajte orzo i temeljac i promiješajte.
Poklopite i kuhajte na srednjoj vatri 12-15 minuta dok se orzo ne skuha.
Kad je tjestenina kuhana dodajte vrhnje i špinat te promiješajte. Kad špinat uvene umiješajte naribani parmezan i poslužite. Dobar tek!