Lagan i prozračan

Sočan kolač od limuna oduševit će vas jednostavnošću

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Samo tri sastojka

Ljeto je vrijeme limuna. Teško da bilo koje drugo voće toliko simbolizira toplo godišnje doba kao kiselkasti agrumi koji su divni kao limunada, u preljevu za salatu ili u raznim marinadama. No, limun je posebno pogodan za ovaj prozračni kolač, kojem daje svježinu i pikantnost.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Joy Bonsignore (@joyfulb1009)



Za pripremu ovog sezonskog klasika nije vam potrebno puno sastojaka niti puno truda. Jaja, bijela čokolada i svježi organski limun spojeni su u ovom receptu kako bi stvorili nevjerojatno puno tijesto koje služi kao baza i prekriveno je slatkim i kiselim slojem glazure.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli 🍰Scone : greek yogurt : banana cake (@miss_baked)



Iako je priprema munjevita i kolač gotov za tren oka, preporučuje se da se nakon pečenja potpuno ohladi. Kada je dobro natopljeno, svijetlo tijesto ima posebno aromatičan okus i dobiva teksturu. Stoga je najbolje kolač ispeći večer prije kako bi preko noći odležao na sobnoj temperaturi.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Caitlin (@sundaebake)



Sastojci:


  • 280 g bijele čokolade
  • 4 jaja
  • 2 limuna

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Bourke Street Bakery Australia (@bourkestreetbakery)



Priprema:


Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva i namastite kalup za kruh. Pažljivo otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Ostavite da se kratko ohladi. Odvojite bjelanjke i žumanjke. U još tekuću, ohlađenu čokoladu dodajte žumanjke i izmiksajte ih. Bjelanjke stavite u zdjelu za miješanje i umutite s prstohvatom soli. U čokoladnu smjesu dodajte trećinu bjelanjaka i pažljivo kuhačom miješajte dok ne dobijete svijetlo tijesto.


Limune isperite vrućom vodom, naribajte koru i iscijedite sok. Oboje dodajte u tijesto i pažljivo sjedinite. Ulijte tijesto u kalup i pecite oko 40 minuta (probajte čačkalicom). Ostavite kolač da se potpuno ohladi i po želji ga ukrasite glazurom. Da biste to učinili, pomiješajte 100 grama šećera u prahu s dvije žlice limunovog soka, namažite kolač i ostavite da se stvrdne oko sat vremena.