FOTO/iStock
Jede li vam se nešto slatko, ovo je recept koji će vam se zasigurno svidjeti
povezane vijesti
Kolač koji je idealan za zimu. Miriše na cimet, topao je i mekan, sočan i sladak. Lako se priprema, a pruža veliko zadovoljstvo. Počastite se ovim kolačem od cimeta koji će vas ostaviti bez riječi.
Sastojci
- 2 šalice višenamjenskog brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- 1 žličica mljevenog cimeta
- ¾ žličice soli
- ⅔ šalice kokosovog ulja
- 1 ⅓ šalice bijelog šećera
- 1 ½ žličice ekstrakta vanilije
- 3 jaja
- ⅔ šalice mlijeka
- ½ šalice bijelog šećera
- 6 žlica maslaca
- ⅓ šalice vode
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- ¾ žličice mljevenog cimeta
Priprema
Korak 1
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Namastite i lagano pobrašnite pleh. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, 1 žličicu mljevenog cimeta i sol; Staviti na stranu.
Korak 2
U velikoj zdjeli istucite kremu, 1 1/3 šalice bijelog šećera i 1 1/2 žličice vanilije dok ne postane svijetlo i pahuljasto. Dodajte jaja jedno po jedno, miksajući najmanje 1 minutu nakon svakog jajeta. Umiješajte naizmjence smjesu brašna s mlijekom. Ulijte tijesto u pripremljenu tepsiju.
Korak 3
Pecite u zagrijanoj pećnici 40 do 45 minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u središte kolača ne izađe čista. Ostavite da se hladi u plehu 10 minuta, a zatim okrenite na rešetku. Kolač izvadite iz kalupa dok je još topao, a vilicom probušite rupe oko vrha torte. Topli sirup od cimeta ulijte u rupice i na vrh i stranice torte.
Korak 4
Za pripremu cimetovog sirupa: u loncu pomiješajte 1/2 šalice bijelog šećera, maslac, vodu, 1 žličicu vanilije i 3/4 žličice mljevenog cimeta. Zagrijte i miješajte dok se maslac ne otopi.