FOTO/Unsplash
Ovo jelo možete i pripremiti dan ranije i ponijeti ga na posao
povezane vijesti
Hranjivo i ukusno jelo koje će se s lakoćom uklopiti u ljetni menu. Lako se priprema od namirnica koje su lako dostupne, a mirisi i okusi su božanstveni te će zadovoljiti sve ukuse. Očistitite radnu površinu i uživajte u pripremi ovog slasnog jela.
Sastojci
- 3 češnja češnjaka
- 50 g zrelog sira Cheddar
- 50 g kruha
- 2 žličice suhog origana
- maslinovo ulje
- 4 kobasice za kuhanje (po želji)
- 1 prstohvat suhih pahuljica čilija
- 3 x 400 g konzervi kvalitetne rajčice
- 400 g suhih rigatonija
Metoda
Zagrijte pećnicu na 200 ° C. Ogulite i sitno narežite češnjak. Grubo naribajte Cheddar. Kruh istrgnite na sitne komade. Umiješajte mrvice u posudu s jednim od narezanih režnjeva češnjaka, prstohvatom origana, naribanim sirom i prstohvatom morske soli i posipom crnog papra. Podlijte s malo ulja i bacite da se sve zajedno promiješa.
Izvadite kobasice iz kože i razbijte svaku na 4 jednaka dijela. Svaki dio razvaljajte u oblik kuglice i stavite u posudu koja ne peče. Prelijte s malo ulja i zarolajte da premažete.
Pecite u pećnici oko 10 minuta, ili dok ne porumeni. Zagrijte malo ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte preostali narezani češnjak i origano, te čili pahuljice. Miješajte dok češnjak ne požuti, a zatim dodajte rajčice. Dodajte prstohvat soli i papra, pustite da zakuha, a zatim smanjite vatru i dinstajte 10 minuta uz povremeno miješanje. Skuhajte rigatoni prema uputama za pakiranje, skidajući s vatre 2 minute ranije, tako da je al dente. Ocijedite u cjedilo i prevrnite u veliku posudu za pečenje.
Dodajte kuglice od kobasica, prelijte umakom i dobro prelijte. Pospite mješavinu naribanog sira i pecite 15 minuta.