FOTO: iStock
Unesite šarenilo na tanjur
povezane vijesti
Složenac od tjestenine jedna je od onih stvari koje spajaju dvije divne stvari: tjesteninu i zamamni zapečeni sir. A ovaj jednostavan zimski recept nevjerojatno je ukusan.
Ovdje se kombiniraju tjestenina i povrće kako bi se stvorio rajski mediteranski složenac s crème fraîcheom i pružila prava poslastica za nepce i za ručak i za večeru.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
- 500 g tjestenine po izboru
- 250 g cherry rajčica
- 1 tikvica
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- 200 g crème fraîche
- 2 žlice ulja
- 180 g gaude, naribane
- Šećer
- Sol
- Papar
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju dok ne postane al dente. Zatim ocijedite i ostavite sa strane. Luk i češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Tikvice operite i narežite na tanke ploške. Prepolovite cherry rajčice.
Zagrijte ulje u tavi i popržite nasjeckani luk i češnjak dok ne postanu prozirni.
Dodajte ploške tikvica i pržite oko 3-4 minute dok lagano ne porumene. Zatim dodajte prepolovljene cherry rajčice i kratko popržite. Sve začinite solju, paprom i prstohvatom šećera. Smanjite vatru i umiješajte crème fraîche u mješavinu povrća.
Pustite da sve kratko prokuha dok se umak malo ne zgusne. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pomiješajte kuhanu tjesteninu s crème fraîche umakom od povrća u velikoj posudi za pečenje.
Po vrhu pospite naribanu gaudu. Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite složenac od tjestenine i povrća oko 15-20 minuta, dok sir ne porumeni i postane hrskav.