FOTO: iStock
Jabuke su trenutno pravi odabir za slatki zalogaj .
povezane vijesti
Slasni i prhki muffini idealan su recept za sve koji žele iskoristiti one jabuke što se provlače po zdjeli za voće već nekoliko dana na stolu.
Ne samo da dobro izgledaju već su i sjajan slatki dodatak za razgovor uz kavu s prijateljima.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
Za podlogu od prhkog tijesta:
- 125 g hladnog maslaca
- 75 g šećera
- 1 jaje
- 250 g brašna
- Krušne mrvice
Za nadjev od jabuka:
- 2 velike jabuke
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žlica cimeta
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice mljevenih badema
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
U zdjelu za miješanje stavite maslac, šećer i jaje i dobro izmiješajte. Zatim dodajte brašno i sve promiješajte i rukama umijesite glatko tijesto.
Oblikujte kuglu, zamotajte prhko tijesto u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata. U međuvremenu ogulite i narežite jabuke na kockice. U zdjelu stavite kockice jabuke pa dodajte preostale sastojke za nadjev (limunov sok, cimet, smeđi šećer i mljevene bademe) i sve sjedinite.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Od tijesta odvojite oko dvije trećine i na pobrašnjenoj radnoj površini tanko razvaljajte. Čašom izrežite 12 okruglih komada tijesta i stavite ih u udubine kalupa za muffine tako da prekriju dno i rubove. Sada po tijestu pospite malo krušnih mrvica (da se nadjev od jabuka ne razmoči) pa u svaku udubinu dodajte po 1 žlicu pripremljenog nadjeva od jabuka i cimeta.
Preostalo prhko tijesto tanko razvaljajte i narežite na trakice. Zatim upotrijebite te trake od tijesta da napravite neku vrstu rešetkastog uzorka na muffinima. Kalup za muffine stavite u pećnicu i pecite 20 minuta.
Pustite da se ohladi i poslužite.