Poslastica

Slasne fritule od bundeve na kokosovom ulju za uživanje u jeseni

Dijana Ljubanović

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Slatki, sočni zalogaji koje ćete zavoljeti

Bundeva je prirodno slatko povrće pa ovaj recept ne traži puno šećera. Ako ih želite šećeriti, dodajte steviju. Ovaj recept može biti vrlo zdrav. Ovo je izvrstan zalogaj između obroka, a i ukusna je poslastica.


Možete ispeći fritule na kokosovom ulju, samo jednu žlicu u tavi za prženje, na umjerenoj vatri. Ne želite da bude previsoka temperatura jer brzo izgaraju. Svakako pržite kad vam je tava malo topla, a zatim dodajte kokosovo ulje. Koristite žlicu da ubacite tijesto u tavu i napravite savršen ovalni oblik.


Pržite svaku stranu manje od 5 minuta, a zatim ih još jednom okrenite kako bi bili sigurni da je svaka strana zlatno smeđa, ako je nešto tamnije, to je u redu. Upamtite da će konzistencija uvijek biti mekana zbog bundeve i njene teksture. Dobar tek.


SASTOJCI


  • 230 g zgnječene bundeve
  • 1 jaje
  • 1 šalica/128g prosijanog brašna
  • 1/3 žličice soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 2-3 žlice kokosovog ulja

UPUTSTVA


Bundevu skuhajte dok ne omekša, a zatim je procijedite, uklonivši svu vodu. Ovdje biste trebali izmjeriti 230 g kako biste bili sigurni da je točan omjer.


Bundevu stavite u blender/mikser s jednim jajetom, pustite da se dobro promiješa.


Dodajte ostale suhe sastojke i pjenjačom sve sjedinite.


Ostavite tijesto da odstoji oko 10 minuta. Fritule ispržite na kokosovom ulju.


Ukrasite šećerom i cimetom u prahu.