Idealna kombinacija

Sladoled od jagoda i avokada zadovoljiti će i najzahtijevnije nepce

Šarlota Brnčić

Foto: iStock

Foto: iStock

Lagani desert kada vrućine zaprijete ili super međuobrok

Sastojci:


  • 200 g zrelih jagoda narezanih na komadiće
  • 1 avokado, bez koštice, oguljen i grubo narezan
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • 1-2 žlice javorovog sirupa (po želji)

Priprema: Stavite jagode (ostavite četiri komada za ukrašavanje), avokado, ocat i vaniliju u zdjelu i izmiksajte dok smjesa ne postane što je moguće homogenija.


Kušajte i dodajte javorov sirup samo ako jagode nisu dovoljno slatke.


Ulijte u posude, u svaku dodajte jagodu, pokrijte prozirnom folijom i zamrznite.


Ostavite da omekša 5-10 minuta prije konzumiranja.