![Foto: iStock](https://www.novilist.hr/wp-content/uploads/2024/07/iStock-1267995056-717x478.jpg)
Foto: iStock
Lagani desert kada vrućine zaprijete ili super međuobrok
povezane vijesti
Sastojci:
- 200 g zrelih jagoda narezanih na komadiće
- 1 avokado, bez koštice, oguljen i grubo narezan
- 2 žlice balzamičnog octa
- ½ žličice ekstrakta vanilije
- 1-2 žlice javorovog sirupa (po želji)
Priprema: Stavite jagode (ostavite četiri komada za ukrašavanje), avokado, ocat i vaniliju u zdjelu i izmiksajte dok smjesa ne postane što je moguće homogenija.
Kušajte i dodajte javorov sirup samo ako jagode nisu dovoljno slatke.
Ulijte u posude, u svaku dodajte jagodu, pokrijte prozirnom folijom i zamrznite.
Ostavite da omekša 5-10 minuta prije konzumiranja.