Foto: iStock
Miris koji će se širiti kućom dok ga radite prizvati će sve za stol!
povezane vijesti
Pronašli smo recept za marinara umak koji vrlo je jednostavan za napraviti, i u kojem možete uživati uz svaku vrstu tjestenine.
U kombinaciji s njokima je nepogrešiv odabir, a miris koji će se širiti kućom dok ga radite prizvati će sve za stol!
U nastavku donosimo recept.
Sastojci
- 1 velika konzerva cijelih pelata
- 1 srednja glavica žutog luka, oguljena i prepolovljena
- 2 velika češnja češnjaka, oguljena, ali ostavljena cijela
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žličica sušenog origana
- prstohvat ljuskica crvene paprike (po želji)
- sol, po ukusu
- ribani parmezan (po želji)
- paket njoka
Priprema
U srednjem loncu s debelim dnom pomiješajte rajčice (s njihovim sokom), prepolovljeni luk, režnjeve češnjaka, maslinovo ulje, origano i ljuskice crvene paprike (ako ih koristite).
Pustite da umak lagano kuha na srednje jakoj vatri, a zatim smanjite vatru i pustite da se umak lagano krčka oko 45 minuta ili dok kapljice ulja ne isplivaju s rajčica.
Povremeno promiješajte i kuhačom zgnječite rajčice o stijenku lonca nakon što se umak kuhao oko 15 minuta.
Maknite lonac s vatre i izvadite luk.
Vilicom zdrobite režnjeve češnjaka o stijenku lonca, a zatim zgnječeni češnjak umiješajte u umak. Učinite isto sa svim sitnim komadićima luka koje nađete.
Pomoću kuhače zdrobite rajčice po svom ukusu (po želji ovaj umak možete izmiksati i samostojećim mikserom).
Posolite po ukusu i poslužite toplo uz njoke koje ste prethodno skuhali prema uputama s pakiranja.
Ovaj umak možete čuvati poklopljen u hladnjaku do četiri dana, a zamrznut do 6 mjeseci.