Foto: Pixabay
Datira iz kasnog srednjeg vijeka, a danas je vrlo popularan, posebno u Palermu
povezane vijesti
Jednostavan i ukusan desert koji lako možete lako napraviti kod kuće i to s vrlo malo sastojaka.
Idealan za poslije ručka, kao međuobrok ili da se malo rashladite kod nesnosnih vrućina.
Sastojci
- 1 l soka od lubenice
- 100 g šećera
- 80 g škroba za slastice
- 8 cvjetova jasmina
- 20 g komadića čokolade
- 10 g nasjeckanih pistacija
- cimet u prahu po ukusu
Priprema
Prvo ogulite lubenicu i uklonite sve sjemenke iz pulpe. Zatim ju izmiksajte i dobivenu smjesu pasirajte cjediljkom da dobijete sok.
Zatim sok stavite u lonac pa dodajte malo po malo prosijani škrob i šećer dok se potpuno ne otope, a zatim cvjetove jasmina.
Kuhajte na nižoj temperaturi dok se ne počne zgušnjavati. To ćete odmah primijetiti jer će promijeniti boju, a postat će jarko crvena.
Zatim ugasite plamen, izvadite cvjetove i smjesu premjestite u drugu posudu da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Kad je gotovo, dodajte komadiće čokolade i sve prebacite u čaše ili staklene zdjelice.
Sstavite u hladnjak i ostavite da se ohladi najmanje 4 sata.
Prije posluživanja, ukrasite nasjeckanim pistacijama i pospite cimetom.