FOTO: iStock
Zamamna voćna aroma za idealan desert
povezane vijesti
Predivno osvježavajući, nevjerojatno voćni i živopisan, ovaj recept za jednostavnu tortu od malina idealan je za nadolazeće sunčane dane.
No, nije samo okus ove ljetne poslastice potpuno očaravajući. Ni priprema ne može biti jednostavnija: za uživanje u ovom desertu nisu vam potrebni brašno ni jaja, a ne morate imati ni pećnicu na raspolaganju.
Pametno složena i ohlađena u hladnjaku, ova torta od malina štedi znoj, struju i živce. I samo nekoliko sati nakon pripreme, vaše nepce može se veseliti vještoj igri okusa.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
Za podlogu:
200 g keksa s maslacem
125 g maslaca
Za kremu:
- 600 grama jogurta
- 100 grama krem sira
- 300 ml vrhnja
- 6 žlica šećera
- 500 grama svježih malina, pasiranih
- 125 grama svježih malina, cijelih
- Korica i sok limuna
- 10 listića želatine
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Za pripremu stavite papir za pečenje na lim za tortu i na njega stavite zatvoreni rub kalupa. Kekse stavite u vrećicu za zamrzavanje, zatvorite i zdrobite valjkom za tijesto. U loncu otopite maslac i dodajte razmrvljene kekse. Dobro izmiješajte i izlijte smjesu u kalup. Sve utisnite žlicom da dobijete ujednačenu podlogu i stavite u hladnjak na najmanje sat vremena. Istucite vrhnje dok ne postane čvrsto. Pasirajte maline. Jogurt, krem sir, šećer, koricu limuna i pasirane borovnice izmiksajte dok sve ne postane glatko i pažljivo umiješajte u kremu. Želatinu namočite, ocijedite i otopite u toplom soku od limuna. Sada brzo umiješajte smjesu želatine u kremu od jogurta da se ne stvore grudice. Smjesu izlijte na ohlađenu podlogu od keksa i ostavite u hladnjaku najmanje šest sati, a najbolje preko noći. Ukrasite svježim malinama i poslužite ohlađeno iz hladnjaka.