Jednostavno i slasno

Savršene za lijene dane: imamo recept za brze i ukusne lazanje

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Kome se da praviti komplicirana jela nakon radnog dana?

Nitko ne želi dugo stajati u kuhinji nakon posla. Savršeno rješenje za duge radne dane su stoga jela koja se pripremaju u jednom loncu.


Svi sastojci se postupno stavljaju u samo jedan lonac, kuhaju zajedno i brzo rezultiraju ukusnim, aromatičnim obrokom koji, osim što štedi vrijeme, štedi vas i pranja posuđa.


Još jedna prednost recepata za kuhanje u jednom loncu: kada ih zajedno pripremate u loncu za kuhanje, okusi pojedinačnih sastojaka posebno se međusobno dobro spajaju.


Ove lazanje u jednom loncu potpuno će vas oduševiti. U usporedbi s originalom iz pećnice, čija priprema ponekad traje i više od 1,5 sata, ovaj obrok priprema se za samo 25 minuta.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Tidningen Buffé (@tidningenbuffe)



Sastojci (za 4 do 6 porcija):


  • 1 luk
  • 4 češnja češnjaka
  • 3 srednje mrkve
  • 1/2 stabljike celera
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 500 g mljevene junetine
  • 3 žlice paste od rajčice
  • 800 g sjeckane rajčice (iz konzerve)
  • 800 ml goveđeg temeljca
  • Sol i papar
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1 žličica suhe majčine dušice
  • 1 žličica usitnjenog ružmarina
  • 10 listova za lazanje
  • 150 g crème fraîche
  • 100 g parmezana

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Recipes Blend (@recipesblend)



Priprema


Luk i češnjak ogulite i sitno nasjeckajte. Ogulite i narežite mrkvu. Očistite i nasjeckajte stabljike celera. Zagrijte malo maslinovog ulja u velikom loncu.


Dodajte mljevenu junetinu i pržite na najjačoj razini oko 3 minute, usitnjavajući je. Lagano smanjite temperaturu. Dodajte luk, češnjak i povrće.


Dodajte pastu od rajčice i pirjajte još 2 minute. Deglazirajte temeljcem. Začinite solju, paprom, origanom, majčinom dušicom i ružmarinom. Pirjajte sa zatvorenim poklopcem 20 minuta.


Nakon 10 minuta dodajte listove lazanja narezane na trakice. Pirjajte još 10 minuta dok se tjestenina ne skuha. Umiješajte crème fraîche i parmezan.


Po želji poslužite posipano svježim bosiljkom i parmezanom.