FOTO: iStock
Brzi i ukusni ljetni obrok
povezane vijesti
Kada se temperatura podigne i stigne nesnosna vrućina, preferiramo laganija ljetna jela koja će nas u isto vrijeme zasititi i osvježiti. Salate upravo ljeti postaju vodeći obrok.
I dok se na salatu nekoć gledalo kao na jelo sa strane, danas obročne salate nude zdravlje u jednoj zdjeli. Mnogo je razloga zbog čega su obročne salate postale tako popularne – brzo se spreme, zdrave su i zasitne. Za ovo ljeto donosimo osvježenu verziju salate s bulgurom.
Sastojci za 4 osobe:
- 200 g bulgura
- 400 ml povrtnog temeljca
- 3 vezice peršina
- 1 vezica mente
- 6 rajčica
- 1 krastavac
- 3 mlada luka
- 1 limeta
- Pola žličice čilija
- 4 jušne žlice maslinovog ulja
- Sol i papar po želji
Priprema
Skuhajte 400 ml povrtnog temeljca i prelijte s njim bulgur. Ostavite 20 minuta. Ako nemate povrtnog temeljca, učinite isti postupak s vrućom vodom koju ste posolili.
Narežite krastavac, rajčice mladi luk.
Operite i narežite peršin i mentu.
Ocijedite limetu, pomiješajte s maslinovim uljem i začinima.
Ako je potrebno ocijedite bulgur te sve sastojke zajedno pomiješajte u velikoj zdjeli. Salatu ostavite dva sata u hladnjaku.