FOTO: iStock
Otopljena čokolada uz tipične blagdanske začine - ne možete pogriješiti
povezane vijesti
Kuhano vino je nezaobilazno zimsko piće. Zadnjih godina se pojavio se i kuhani gin koji je brzo stekao veliku popularnost. No, ako su vam oba recepta dosadila, vrijeme je da isprobate čokoladni punch s narančom.
Zimi najčešće posežemo za toplim i slatkim napitcima, a na vrhu ljestvice omiljenih su vruća čokolada, čaj, kuhano vino i gin. Vrijeme je da isprobate jedan posve novi recept za kojeg garantiramo da će vas oduševiti.
Sastojci:
- 1 l mlijeka
- 1 čajna žlica začina za medenjake
- 1 naranča
- 300 g čokolade (tamnu ili bijelu, prema želji)
- 2 cimet štangice
- 2 jušne žlice narančinog likera
Priprema:
- Čokoladu grubo narežite i otopite u mlijeku. Pustite da smjesa prokuha.
- Dodajte začine za medenjake i štangice cimeta te uz miješanje kuhajte oko pet minuta.
- Raspodijelite punč u čaše ili šalice te dodajte liker od naranče.
- Napitak dekorirajte uz kriške naranče, malo cimeta, a za dodatnu dozu slatkoga možete dodati šlaga.