Fantastičan je uz čašu bijelog vina!
povezane vijesti
Idealan ljetni obrok u početku zvuči teško izvediv na papiru. Naime, trebao bi biti brz, zdrav, raznolik i ukusan. Ali ovaj novi recept ne samo da kombinira sve gore navedene komponente, nego je i fantastičan uz čašu bijelog vina.
Osim toga, s tjesteninom ionako nikad ne možete pogriješiti!
Brojne dobrobiti tikvica
Ugljikohidrati nas dugo drže sitima, jednostavno nas vesele i u kombinaciji s povrćem i proteinima bogatim pilećim fileom daju svestrano uravnotežen obrok.
Želite li da sve skupa bude još zdravije, možete koristiti tjesteninu od cjelovitih žitarica i uštedjeti koju kaloriju više.
Brojne dobrobiti tikvica nisu samo njihov visok sadržaj važnih nutrijenata za imunološki sustav i stanice poput vitamina A, B, C, magnezija i kalija.
Jer tikvica, koja se većim dijelom sastoji od vode, zbog niskog udjela ugljikohidrata dopušta samo vrlo polagani porast razine šećera u krvi te vas, unatoč niskom sadržaju kalorija, dugotrajno zasićuje.
Sastojci za 2 porcije:
- 250 g pilećeg filea
- ½ tikvice
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice paste od rajčice
- 200 ml vrhnja
- 80 g ribanog parmezana
- 3 žlice pinjola
- 150 g tjestenine
- svježi bosiljak
Priprema:
Stavite vodu za tjesteninu u lonac i pripremite tjesteninu ovisno o vrsti i vremenu kuhanja.
Za to vrijeme pileći file narežite na sitne komade i prepržite na malo maslinovog ulja na jakoj vatri te stavite u posebnu zdjelu. Tikvice narežite na ploške i četvrtine, češnjak i luk sitno nasjeckajte pa sve popržite u istoj tavi.
Kad se sve lagano zapeče, dodajte pire od rajčice i kratko zapecite, deglazirajte vrhnjem i zakuhajte.
Na kraju dodajte naribani parmezan, pustite da se otopi te začinite solju i paprom po ukusu. Prebacite tjesteninu na tanjur, na nju stavite pečenu piletinu i prelijte umakom.
Kao zadnji korak, tostirajte pinjole u maloj tavi na laganoj vatri bez ulja i posipajte ih po tanjurima. Ukrasite svježim bosiljkom i dodajte još parmezana ako želite.