Foto: Pixabay
Pravo je bogatstvo vitamina i minerala u tanjuru
povezane vijesti
Lako se priprema, savršena je za kombiniranje s mesom ili za uživanje u samom jelu.
Najzdraviji način da svježe proljetno povrće iznesete na stol, a da pritom ostavite sva njegova blagotvorna i organoleptička svojstva netaknutima.
Sastojci za 4 osobe:
- 2 krastavca
- 2 rajčice
- 1 vezica rotkvica
- 1 šalica običnog jogurta (po želji)
- nekoliko listova zelene salate
- sok od 1 limuna
- 1 šaka vlasca
- 150 g tofua
Priprema: Nakon što pažljivo operete sve povrće, ogulite i narežite rajčice, rotkvice i krastavce. Stavite listove zelene salate u zdjelu za salatu ili posudu za posluživanje kao osnovu vaše salate.
Zatim dodajte povrće i tofu narezan na kockice.
U posebnoj posudi pripremite umak od jogurta, limunovog soka, soli i papra kojim možete začiniti salatu.
Pospite nasjeckanim vlascem i ostavite nekoliko minuta u hladnjaku prije posluživanja.
Vaša proljetna salata od povrća i tofua spremna je da uživate u njoj!